FFD: Haussa pienen kokoluokan biokaasulaitoksia Tansaniaan

Tansanian puutarhaliiton, TAHA:n, kaksi jäsentä, jotka tuottavat kaupallisesti siemeniä, etsivät pienen koon biokaasulaitosta Suomesta.

”Our estimate from 4 years back is that we have ca 1000 ton of cucumber fruit pulp per year ( 2-3 ton/day @ 9 m3 biogas/ton= 20-25 m3 of gas) We are expanding soon with 4 ha of production area. For us the priority is on processing the waste and the biogas for cooking for 300 staff is bonus.”

Yhteistyökumpanit Tansaniassa ovat Rijk Zwaan Afrisem Ltd ja Enza Zaden joista molemmat ovat kiinnostuneita tämän kokoluokan laitoksesta.

Lisätietoja antaa Tiina Huvio, Ohjelmajohtaja, FFD.

Finnish Agri-agency for Food and Forest Development ry FFD c/o MTK PL 510

FI-00101 HELSINKI, FINLAND